Etsiresepti

sunnuntaina

Wanhan Leivinuunin Pesto-Basilika-Sämpylät





Wanhassa kaupungissa juhlistetaan pimenevää iltaa leipomalla upeanmakuisia ja -tuoksuisia "Wanhan Leivinuunin Pesto-Basilika-Sämpylöitä". Taikinaan lisättävä pesto tuo sämpylöihin perinteisiä sämpylöitä maukkaamman ja juhlavamman aromin ja näin sämpylöistä syntyy pieni herkkuateria yhdessä tomaatti-mozarella-basilika täytteen kanssa. Mukaan hieman shampanjaa ja hyvää musiikkia, niin ilta on täydellinen...Sämpylät syntyvät kätevästi seuraavasti:

* 8 dl vettä
* 9 dl vehnäjauhoja
* 9 dl sämpyläjauhoja
* 2 dl öljyä
* 75 gr hiivaa
* 7 rkl pestoa
* 1/2 tl suolaa
* 2 rkl hunajaa
* pinjansiemeniä
Täyte:
* maustettua tuorejuustoa
* tuoretta basilikaa
* mozzarella-viipaleita
* tomaatti-viipaleita
* mustapippuria

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja sekoita mukaan suola, pesto sekä hunaja. Sekoita mukaan vielä sämpyläjauhot ja alusta taikinaksi. Anna taikinan seistä leivinliinan alla reilu puoli tuntia.

Lisää taikinan sekaan öljy ja sekoita mukaan vehnäjauhot. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi liinan alla toiset puoli tuntia.

Nosta taikina jauhotetulle leivinalustalle ja pyörittele taikinaa hetki. Jaa taikina kolmeksi-neljäksi tangoksi ja jaa taikina noin 16 palaan. Pyöritä paloista sämpylät ja nosta leivinpaperin päälle pellille kohoamaan. Voitele kohonneet sämpylät kananmunalla ja koristele painamalla pinjansiemeniä sämpylöiden päälle.
Paista sämpylöitä 225C asteessa noin 10-15 minuuttia, niin että sämpylät saavat kauniin paistoruskean sävyn.

Anna sämpylöiden jäähtyä ennen halkaisua. Leikkaa mozzarella ja tomaatti ohuiksi viipaleiksi. Tee sämpylöihin upeanmakuinen täyte voitelemalla sämpylät ensin tuorejuustolla ja lisäämällä sitten juuston päälle mozzarellaa, tomaattia, mustapippurirouhetta sekä basilikaa. Nauti kuivan shampanjan kanssa. Ahhh...

..ja juomaksi ranskalainen kuiva vienosti sitruksenmakuinen shampanja "Bonnaire Brut Grand Cru Blanc de Blancs Non Dose"
..ja musiikiksi Lisa Nilssonin "Sambou Sambou"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti